Forside
QHSSE
VÅR HISTORIE

VÅR HISTORIE

Weatherford Norge AS
Weatherford Norge AS ble etablert i Stavanger i 1974. Da hadde allerede morselskapet Weatherford utført oppdrag på norsk sokkel siden 1968. I dag er Weatherford en av de største og viktigste aktørene innen oljeservice på norsk kontinentalsokkel. Både rekruttering og oppkjøp av selskaper med sterke kompetansemiljøer har bidratt til vår vekst innen høyteknologi og avanserte tjenester.

Weatherford Laboratories holder til både i Trondheim og Stavanger og leverer analyser av kjerneprøver og andre tjenester for evaluering av reservoirdata. Weatherford Laboratories er integrert i Weatherfords globale nettverk av geo-vitenskapelige laboratorier.

Weatherford ble etablert i USA 1941 under navnet Weatherford Spring Co og har siden den gang vokst kraftig gjennom oppkjøp og rekruttering. I dag er vi et av verdens største selskap innen oljeservice med 910 servicebaser og 95 produksjonsfasiliteter i mer enn 100 land.  Regionens hovedkontor ligger i Aberdeen og hovedkontoret ligger i Geneve i Sveits. Vi er ca. 70.000 medarbeidere på verdensbasis.

 

Høydepunkter i Weatherford-tidslinjen:

1968
Weatherford utfører sine første oppdrag for operatører på norsk sokkel.

1974
Weatherford Norge AS blir etablert

1994
Weatherford kjøper Odfjells utleieavdeling for boreutstyr

1996
Weatherford kjøper Nodeco AS, en norsk produsent av liner hanger utstyr

1998
Houstonbaserte EVI Inc. kjøper opp aksjemajoriteten i Weatherford, og starter internasjonal virksomhet under navnet Weatherford International Ltd.

1999
Weatherford utvider virksomheten med en rekke anerkjente produkter med vekt på komplettering, intervensjon, produksjon og underbalansert boring.

2001
Weatherford kjøper Aberdeenbaserte Orwell Group og utvider dermed sin utleieportefølje for boreutstyr.

2003
Weatherford kjøper Algård-baserte Bakke Oil Tools AS, og utvider dermed produksjonskapasiteten i Norge.

2006
Weatherfords omsetning passerer seks milliarder dollar på verdensbasis, og vi er nå blant de største oljeserviceselskapene i verden.
Vi etablerer kontor i Harstad.

2007
Weatherford kjøper Trondheimselskapene Sicom AS og ResLab AS og innlemmer selskapenes tjenester i sitt verdensomspennende nettverk.

2008
Weatherford kjøper V-Tech AS, et Kristiansandbasert selskap som har utviklet spesialverktøy for rørhåndtering på rigg.

Senere tid
Vi har ekspandert og utvidet mye de senere årene. Vi har et stort nytt kontorbygg på Forus og vi har flyttet inn i større lokaler både i Harstad og i Bergen.

Harstad-kontoret ble lagt ned i mai 2015.